Veckobrev 8

Hej!

Vi hade en mycket trevlig utflykt i onsdags och barnen skötte sig utmärkt. Vi fick en guidad visning av Synagogan och eleverna fick möjlighet att både ställa frågor och gå runt och titta på egen hand. Jag tror dock att själva matsäcken i Kungsträdgården var dagens höjdpunkt! Det var festligt att sitta i solskenet och titta på alla skridskoåkare. På bloggen finns en film om ni vill se bilder från dagen. www.odensalastars.se

Nästa vecka är det dags att lära sig om den  sista religionen, kristendomen.

På matematiklektionerna arbetar vi nu med geometri. Den här veckan har vi arbetat med formerna, kvadrat, rektangel, cirkel och rektangel.

Idag gjorde vi magiska sagoportar. Innanför dubbeldörrarna har eleverna skrivit olika sago ord som är frekventa i sagor. Sagoorden kommer eleverna att använda sig av när de skriver sina egna sagor.

 

Nästa fredag har eleverna bestämt att Micke Räv fyller år. Det tänkte vi fira med en gosedjurs dag. Alla får då ta med sig sitt favorit gosedjur. Barnen har frågat om de kan baka hemma och ta med sig fika och bjuda på festen, jag har sagt att det är ok för mig om ni tillåter det.

 

Hoppas ni får en trevlig helg/

Josephine


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *