Veckobrev

  !

Hej!

Det var så roligt att träffa era barn igen efter påsklovet, barnen känns utvilade och glada efter lite ledighet.

Vi har under veckan börjat med våra svenskaprov och har redan gjort båda läsförståelseproven. Dagens prov var en faktatext om ekorren med innehållsfrågor till texten. Mellan proven har vi repeterat skiljetecken, stor bokstav och punkt på svenskan.

På matten arbetar vi nu i matteboken igen, denna vecka har vi arbetat med multiplikation med uppställning. Nästa veckas kapitel handlar om att känna igen, rita och namnge punkter, linjer och sträckor.

I onsdags tränade eleverna på att formulera och lösa matteproblem genom matematikjeopardy. Eleverna fick i par 7 givna svar och skulle sedan hitta på textuppgifter till svaren. Tex: 4 dm, 12 veckor, 215 kr, Alva har mest etc. Eleverna var riktigt påhittiga och hittade på många kluringar som vi sedan gemensamt fick lösa.

Dagens idrott bjöd på gymnastik och vi har övat kullerbyttor, handstående, hjulningar, balans och hopp.

Eleverna har nu fått sina dansbiljetter med sig hem till föreställningen den 24, är det någon som saknar en biljett så kan ni skicka ett Mail till mig. Onsdag nästa vecka kl 9.00 kommer vi att ha ett genrep på Kulturum, vi tar bussen från skolan 8.17.

Nästa vecka:

måndag: vanlig skoldag

tisdag: NP berättelseskrivning, värdegrundslektion med Sabine

onsdag: genrep på kulturum

torsdag: idrott

fredag: vanlig skoldag

Jag önskar er en trevlig helg i vårsolen!

 

Full koncentration NP

Matematikjeopardy

Frukter på engelskan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *