Veckobrev

Hej!

Denna vecka:

I tisdags sprang våra elever Maraton och det blev väldigt lyckat! Barnen var nöjda och glada över sina prestationer i spåret.

Svenska: I svenskan har vi fortsatt skriva våra romaner, den magiska dörren. I det här kapitlet har huvudpersonen hittat nyckeln till den magiska dörren.

Vi har också läst i våra läsgrupper och arbetat med kapitlet i vår arbetsbok nyckeln till skatten.

Matte: Vi har fortsatt att öva på uppställningar med subtraktion och addition. I slutet av veckan gjorde vi en diagnos ” vad har jag lärt mig?”

Vår GOTH handlade den här veckan om ADHD. Vi har också sett en film om Gabriel som har ADHD.

På våra värdegrundslektioner har vi tittat på Life Vest Inside-Kindness Boomerang ”one day” som jag verkligen rekommenderar. https://youtu.be/nwAYpLVyeFU

Efter filmen fick eleverna i sina fyragrupper komma överens om 6 ord som de tyckte beskrev filmen. Dessa ord skrev debned på sina mini whiteboards. Slutligen fick varje elev enskilt välja ut ett ord som de tyckte bäst beskrev filmen. Jag antecknade alla svar på tavlan och det som eleverna tyckte bäst beskrev filmen var snällhet. Vi diskuterade sedan filmen i helklass och vad goda gärningar kan ge för kedjeeffekt.

Nästa vecka:

På tisdag är det dags för oss att åka till Naturskolan. Vi blir upphämtade med buss och är åter på skolan strax efter 13. Eleverna får gärna ta med sig en frukt eller smörgås till förmiddagsrasten. Lektionerna kommer att vara inomhus men vi kommer att vara ute under rasterna.

Läsläxa kap 3 till måndag den 18 september och kap 4 till den 25.

Studiedagar 28 och 29 september, skolan stängd men fritids öppet som vanligt.

Det är nu bestämt att Malin kommer att vara i klassen som resurs och på fritids

Jag önskar er en trevlig helg!

Josephine

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *