Hej!
Vi har nu kommit in i skolrutinerna igen och arbetar enligt schemat. Det är så mysigt att arbeta med era fina barn och vi har verkligen trevligt tillsammans under dagarna!

På matten har vi repeterat en del och eleverna har nu börjat räkna i sin nya mattebok. Eleverna har arbetat med en hundraruta och räknat addition och subtraktion med hjälp av den. Nästa vecka kommer vi att arbeta med talen 0-1000.

På svenskan har vi påbörjat ett skrivprojekt som heter den magiska dörren. Eleverna skriver här en egen kort roman med utgångspunkt från en magisk dörr. Varje kapitel har olika stödpunkter för att hjälpa eleverna i sitt skrivande.

Näste vecka börjar våra läsgrupper igen och det är VIKTIGT att eleverna har med sig sin läsebok till skolan på måndag så att vi kan arbeta med den.

På NO lektionerna har vi påbörjat ett arbete med kroppen och den här veckan har vi lärt oss massor om musklerna, hjärtat, blodet och lungorna. Eleverna är väldigt intresserade och tar lätt till sig fakta. Jättekul!

Som jag skrev igår behöver ni gå in och anmäla er som prenumeranter på bloggen igen då sidan gjorts om under sommaren.

Nästa vecka:
Idrottsdag på tisdagen. Vi kommer att åka till Midgårdsvallen gemensamt med hela skolan. Eleverna behöver ta med sig vattenflaska samt vara ombytta redan på morgonen. Vi kommer delas in i blandade grupper och träna friidrott hela dagen. Till lunch grillar vi korv med bröd.

Torsdag: gemensamt föräldramöte med klass 2. Vi kommer att starta klockan 18 och räknar med att hålla på ca 1 timme.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *